Forside / Terapiformer / Individuel terapi / Behandling af kroniske smerter

Kroniske smerter

Lider du af kronisk smerte, der fylder uforholdsmæssigt meget i dit liv? Så kan individuel samtaleterapi med fokus på smertehåndtering, giver dig redskaber til at øge din livskvalitet, sammen med den kroniske tilstand.

Rigtig mange mennesker lider af langvarige smerter. Hvis lægerne ikke kan finde en årsag til dine smerter eller kan kurere dem, så betegnes de som kroniske smerter.

Hvad er kroniske smerter?

Kroniske smerter kan komme til udtryk på mange måder. Men ofte, giver de sig til udtryk ved, at forhindre dig i at leve det liv, som du ønsker. Først og fremmest kan selve den konkrete smertetilstand hindre dig i at lave ønskede ting. Dernæst kan følgevirkningerne af smerterne såsom udmattelse, manglende overskud og irritabilitet spille ind på din livsudfoldelse. Din evne til at indgå i sociale sammenhænge eksempelvis.

Behandling af kroniske smerter

Du behøver ikke, at skulle bruge unødig energi på at ærgre dig over tingenes udvikling. Effektiv håndtering af smerterne kan læres. Ved hjælp af terapi får du redskaber til, at håndtere den fysiske og psykiske smerte. At skabe nogle nye og meningsfyldte drømme indenfor de nye rammer.

Ved hjælp af terapi der fokuserer på smertehåndtering lærer du, hvordan du finder ind til dine egne ressourcer. Du lærer hvordan du kan leve med og omkring smerterne, så du stadig har et godt liv. Fokus vil være på at arbejde med de problemstillinger, som du oplever i din hverdag. Det kan bl.a. være koncentrationsbesvær, frygt for social aktivitet, ændrede forhold til venner og familiemedlemmer eller tristhed og depression.

Målet med terapi er at øge din livskvalitet til trods for smerterne.

Hvorfor vælge mig?

N

God og troværdig sparringspartner i øjenhøjde

N

Empatisk og respektfuld tilgang til din henvendelse

N

Belejlige tider udenfor normal arbejdstid

Et psykologforløb hos mig, giver dig:

  • Redskaber til håndtering af smerterne
  • Et fokus på værdier og meningsskabende ting for dig som smerteramt
  • En evne til at håndtere udfordrende følelser
  • Forebyggelse og behandling af psykiske følger (f.eks. depression og angst)
  • Redskaber til stress-håndtering på sigt

Ved et psykologforløb hos mig, kan du opnå:

  • Smertelindring
  • Øget livskvalitet
  • Styrket selvtillid og selvværd
  • Højere funktionsniveau (og derved gøre mere af det, som du kunne før smerterne)

At gå til psykolog på grund af fysiske smerter er ikke ensbetydende med, at jeg eller omverdenen tænker, at smerterne er ”psykisk betingede” eller ”i hoved” og derfor nemt kan fikses ved ’lidt snak’.

Behandlingen er centreret omkring hvordan du kan lære nogle færdigheder til en effektiv håndtering af dine smerter. Således tager jeg dine ord og dine oplevelser for gode vare. Fortæller du mig, at du har en uudholdelig, brændende fornemmelse i hele din højre del af ansigtet, så er det dén oplevelse vi arbejder ud fra.

Min opgave er at øge din livskvalitet og din hverdagsglæde.

Omverdenens manglende forståelse

Ofte oplever den smerteramte manglede forståelse for sin situation, da omverdenen efterspørger en begrundelse for smertetilstanden. Det er dog langt fra særlig ofte, at personen med smerter har kendskab til den bagvedliggende årsag. Sjældent er smerterne opstået af et kendt fysisk traume, som eksempelvis en bilulykke.

Fordi smerter ikke er direkte synlige for omgivelserne oplever mange, at føle sig alene med problemet. Folk glemmer simpelthen at du kronisk er smertepåvirket. At turen til supermarkedet kræver mere for dig end en anden, der ikke er smerteplaget.

Derudover er der mange der oplever bekymring if. til hvorvidt omverdenen, både de nære relationer men også samfundet i form af egen praktiserende læge, sagsbehandleren på sygedagpengekontoret mv. vil tro på deres berettede smerteoplevelser.

Fokus på hvad du kunne før

Når man bliver ramt af kronisk smerte, har det både konsekvenser for den måde man ser sig selv på og den måde andre ser en på. Det er måske ikke muligt, at gøre det samme som før. Du har formentlig måtte opgive ting pga. smerterne. Du har brugt meget energi på at kæmpe med dem. Imod dem. Prøvet på at komme dem til livs på forskellige måder. Hos forskellige behandlere. Desværre uden noget langsigtet, vedblivende resultat.

Mange med kronisk smerte bruger mange ressourcer på at spekulere over det man ikke kan og i særdeleshed over det, som man kunne før.

Kontakt mig for tidsbestilling eller spørgsmål.

Jeg svarer gerne mails inden for 24 timer.

  30 22 24 72

 

Bemærk: Er jeg optaget, lægger du bare en besked og jeg ringer tilbage.